Sillibrunssi
Tässä herkkuja todelliseen brunssihetkeen, makeaa tietenkään unohtamatta. Tämä brunssi on todellisen sillinrakastajan unelma! Tarjoile sillibrunssi ihanan sillisenä tai osana suurempaa brunssikokonaisuutta paistetun kananmunaleivän ja Ahvenanmaan pannukakkujen kera.
Annosmäärä 4
Ainesosat
PAISTETTU KANANMUNALEIPÄ
- 8 viipaletta leipää
- 8 kananmunaa
- margariinia tai voita
- suolaa
- pippuria
AHVENANMAAN PANNUKAKKU
- 1.4 l maitoa
- 2 dl mannasuurimoita
- 4 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 1/2 tl kardemummaa
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
TARJOILUUN
- Hedelmäsalaattia
Ohjeet
Paistettu kananmunaleipä
- Tee piparkakkumuotilla tai veitsellä joka leipäviipaleeseen keskelle reilu reikä. Sulata paistinpannulla keskilämmöllä rasva. Lisää leipäpalat. Paista ensimmäinen puoli ja käännä leivät. Riko reikiin kananmunat. Jatka kypsentämistä viitisen minuuttia, mausta ja tarjoa sillin ja mätitahnan kanssa.
Ahvenanmaan pannukakku
- Valmista löysähkö mannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vähän jäähtyneeseen mannapuuroon muut pannukakun aineet. Kaada seos uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. ½ tuntia kauniin väriseksi.
Huomautuksia
Vinkki 1:
Säästä paahtoleipien keskustat ja valmista niistä rapeita krutonkeja kuutioimalla ja voissa paistamalla.
Vinkki 2:
Sillibrunssiin sopii myös sillitartar.
Maistuiko?Kokeile muitakin Kallen maukkaita reseptejä!